Sivut

maanantai 5. joulukuuta 2011

Kranssi paperinarusta

Viikonloppuna sain tehtyä tän kranssin paperinarusta valmiiksi ja se löysikin heti paikkansa olkkarin seinältä :) Oi, siellä se joulu jo kolkuttelee. . . <35 kommenttia:

 1. siis kerrassaan upean näköinen! Olisiko sinulla antaa jotain ohjevinkkiä ja tarviketietoutta tuon tekoon? Olen googletellut jo jonkin tovin mutta nättejä kuvia kyllä löytyy mutta mitään ohjetta ei :( Varmaankin paperinarua tarvitaan ja kenties rautalankaa,mitä vielä? :)

  VastaaPoista
 2. Mitään varsinaista ohjetta ei ole, äitin ja oman sovelluksen tulos tuo :D mutta tein ton valmiiseen rautaseen kranssipohjaan, toki sellasen voi ite tehdä just esim rautalangasta :) Sit paperinarua, itellä oli ihan tavallista luonnonvalkoista ja sit sellasta ihan ohkasta, missä hopeakimalletta. Tuo ohuempi ei noissa kuvissa harmi kyllä näy :P

  Ensin kieputin noi jouluvalot tohon kranssipohjan ympäri, jättäen sen johdon inan löyhään, että saa liikuteltua valoja oikeeseen paikkaan sitten kun narut on siinä. Valoina sellaset joulukukka-sisävalot :)

  Sitten paperinarusta tein nippuja, oisko mulla ollut se pituus joku 30-35cm ja n 8-10krt narua + n3krt sitä ohkasempaa. Oo, onpas vaikee selittää :D eli vyyhdistä ottaa narua ja "taittelee" monin kerroin. Yks nippu kerrallaan kranssiin, niin, että se rautalanka jää ton nipun keskikohtaan, josta taittaa nuo päät "yhteen". ja pitää sitoa tiukasti! ite sidoin sillä samalla narulla :)

  Ja noita nippuja sitten vaan vieri viereen, kuten hyvältä tuntuu, meinasin ensin laittaa joka toisen erisuuntaan, mut enpäs laittanut :> Ja nuo narujen päät kun jää noin kiinni kun ne niput on kierretty, niin ne voi myös leikata auki, jolloin ilme muuttuu paljon hapsusemmaksi.

  Valmiissa kranssissa niitä nippuja on melko helppo vielä käännellä osottamaan inan keskelle päin, ja muutenkin paperinaru on tosi armollista, kun sitä saa muokattua, käänneltyä ja väänneltyä sittenkin kun koko kranssi on valmis :D

  tuo oli nyt tosi epäselvä sepustus, toivottavasti sait jotain vinkkiä! :)

  VastaaPoista
 3. kiitos paljon! Täytyypäs lähteä metsästämään tarvikkeita :)

  VastaaPoista
 4. Hih, hyvä jos sait jotain selvää :D

  VastaaPoista