Sivut

perjantai 10. elokuuta 2012

Nokkoslettuja

perjantain herkkuna. Keväästä asti on pitänyt, pitänyt ja pitänyt kerätä nokkosia, mutta aina se on jäänyt. Ja joo, tiedän, että ne ois keväällä parhaimmillaan, mutku... Nyt kuitenkin tartuin tilaisuuteen, kun äiti nyppi kasvimaan reunalta rikkaruohoja ja siellä oli nuorta nokkosta paljon... käskin siis viskoa ne kippaan :D kävin keräilemässä vähän vielä lisää, ryöppäsin ja tein lettuja! Ohjeen nappasin täältä. Ja tuli muuten hyviä! Nokkonen ei maistu yhtään läpi, eli peruslettujen makusia, terveellisellä lisällä. Superfoodeista oon lukenut paljon ja nokkonen on erinomainen ravintosisällöltään, se kannattaa hyödyntää! Ryöppäyksen jälkeen pakastinkin vielä osan, syksyn lettuja varten. ;) täytynee kerätä vielä lisääkin talveksi, nuo kasvaa uutta aika nopeesti. Niitä isoja ja vanhoja nokkosia ei kannata kerätä, ne maistuu pahemmalle :D Muutenkin on tullut luettua nyt suht paljon mm. villiyrteistä ja siitä, miten luonnonantimia vois parhaiten hyödyntää. Yllättävän moni rikkaruoho kelpaa keittiöönkin. ;)

Tomaatit on jo isoja! Ja paljon paljon kukkia ja raakileita, ehtispä kypsyä. :)


Kurkku kukkii :)

Kurpitsaa ja kesäkurpitsaa :)

 Oon innostunut nyt vihersmoothieista! Teen usein alkuillasta isomman satsin, josta riittää samalle illalle ja seuraavaan aamuun. Ruuansulatus lähtee loistavasti käyntiin smoothiella, koska sen ei tarvi käyttää paljoa energiaa ruuan pilkkomiseen, koska se on jo valmiiksi helposti hajoavassa muodossa. 

Teen smoothiet samalla pohjalla, eli turkkilaista jugurttia, vettä (tällä saa säädeltyä sen juoksevuuden, välillä jätän kokonaankin veden pois), salaattia reilu nippu omalta maalta, usein banaani antamaan makeutta ja lisäksi näin kesällä tuoreita marjoja (esim. mustikka tai vadelma+mustaherukka). Mukaan vielä auringonkukan siemeniä ja vaikka mantelirouhetta, niin johan! Ja on hyvää :) Jos tehdään smoothie, mikä uppoaa myös tolle PikkuPeikolle, niin siihen laitetaan jugua, banaania ja ehkä ananasta sekä maitoa. :D mutta toimii se niinkin. Tuo salaatin lisääminen tohon on vaan mahtava juttu, koska itelle se on aina se salaattiannoksen tylsin osa, ja nyt se tulee syötyä ihan huomaamatta, ilman sitä tunnin puputtamista. :D
 Syksyn tuoksua on jo ilmassa, mutta nautitaan nyt vielä kuitenkin loppukesästä ensin! :)

1 kommentti:

  1. Saat tehä noita nokkoslettuja joskus kun oon teillä, koska haluun amistaa niitä :D Ja samoin tota sun smoothietas :D

    VastaaPoista