Sateinen sunnuntai vietetty perheen kesken kotona ja kaupassa käyden, letkeetä touhua ja siivousta. Ensin herkuteltiin lämpimillä tonnikalaleivillä ja iltapalaksi tein raparperikiisseliä ja näkkileipää erilaisista siemenistä. Olipas hyvää! :)
Näkkärin ohje, kaverilta saatu :)
120g pellavansiemeniä
60g seesaminsiemeniä
80g (kaura)leseitä
2tl merisuolaa
1,5 valkuaista
(auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä)
Pellavansiemenet kulhoon, peitä vedellä ja anna turvota 15min. Sekoita joukkoon muut aineet. Levitä pellille, paista 200asteessa (kiertoilma 180) 30min, 15minuutin kohdalla leikkaa palasiksi.
--------------------------
Helppoa helppoa, ja suht terveellinen vaihtoehto ainaselle leivän mussuttamiselle, mikä on mulle tosi iso pahe. :D Pellavansiemenet aattelin kokeilla jättää seuraavaks vallan pois, koska niitä ei suositella pienten lasten eikä imettävien syötäväksi. Ja ukko tykkäs, vaikka epäileväinen olikin. ;D Ja kiisselin kanssa sopii muuten hyvin turkkilainen jugurtti! :) Mukavaakin mukavempi viikonloppu ankeasta säästä huolimatta.<3
Mäkin haluun maistaa nooit näkkäreitä
VastaaPoista