Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse juustoja, kotijuustoa sekä piimäjuustoa. Molemmista tuli tosi hyviä ja ovat helppoja tehdä. Näistäkään en tajunnut kuvaa ottaa :P Ohjeet alla, ne oon bongannut tuolta feisbuukin kautta :D Kannattaa ehdottomasti testata, mä tuun tekemään tota kotijuustoa ihan muuten vaankin syötäväksi, koska ei oo edes epäterveellistä, mutta hyvää xD
Kotijuusto
1 l maitoa
2 dl kermaviiliä
1,5 tl suolaa
3 munaa
Kuumenna maito kiehuvaksi. Vatkaa keskenään kermaviili, munat ja suola. Kaada seos kiehuvan maidon joukkoon ja sekoita samalla. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja anna juustoutua noin puoli tuntia.
Kerää juustomassa reikäkauhalla kostutetulla sideharsolla peitettyyn siivillään tai juustokehään ja anna heran valua. Kun juustomassa on sopivan kiinteää, kumoa kotijuusto tarjoiluastiaan.
1,5 tl suolaa
3 munaa
Kuumenna maito kiehuvaksi. Vatkaa keskenään kermaviili, munat ja suola. Kaada seos kiehuvan maidon joukkoon ja sekoita samalla. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja anna juustoutua noin puoli tuntia.
Kerää juustomassa reikäkauhalla kostutetulla sideharsolla peitettyyn siivillään tai juustokehään ja anna heran valua. Kun juustomassa on sopivan kiinteää, kumoa kotijuusto tarjoiluastiaan.
Piimäjuusto
3 litraa maitoa
1 litra piimää
3-4 kananmunaa
suolaa
Lämmitä maito juuri kiehumispisteeseen. Sulje levy. Lisää siihen piimä, johon on varovasti sekoitettu kanamunat. Sekoita nopeasti ja jätä neste joko levylle tai hellan kulmalle. Anna olla rauhassa n. puolisen tuntia niin, että hera erottuu juustosta. Nostele massa reikäkauhalla juustomuottiin tai siivilään jonka pohjalla on kostutettu ohut sideharso. Ripsuttele kerrosten väliin suolaa. Laita juustomuotin alle kulho, jonne ylimääräinen neste valuu ja nosta juusto jääkaappiin. Halutessaan päälle voi laittaa jonkun painon. Anna olla yön yli ja kumoa juusto tarjolle. Pinnalle ripsutellaan vielä hieman suolaa
3 litraa maitoa
1 litra piimää
3-4 kananmunaa
suolaa
Lämmitä maito juuri kiehumispisteeseen. Sulje levy. Lisää siihen piimä, johon on varovasti sekoitettu kanamunat. Sekoita nopeasti ja jätä neste joko levylle tai hellan kulmalle. Anna olla rauhassa n. puolisen tuntia niin, että hera erottuu juustosta. Nostele massa reikäkauhalla juustomuottiin tai siivilään jonka pohjalla on kostutettu ohut sideharso. Ripsuttele kerrosten väliin suolaa. Laita juustomuotin alle kulho, jonne ylimääräinen neste valuu ja nosta juusto jääkaappiin. Halutessaan päälle voi laittaa jonkun painon. Anna olla yön yli ja kumoa juusto tarjolle. Pinnalle ripsutellaan vielä hieman suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti