Sivut

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Vapputouhut

Vappu vietettiin ihan kotosalla ja ulkona touhuten, on ollut niin hienoa ilmaa! Ja tossa pihassa riittää kyllä puuhaa ihan useemmallekin päivälle;) Joka päivä ollaan oltu monta tuntia tekemässä hommia! En olis muutama vuosi sitten vielä uskonut, kuinka terapeuttista se kasvimaan kuokkiminen ja kukkamaan tekeminen voikaan olla, ja se on sitä parasta omaa aikaa, jos ulkona saa touhuta ilman, että kukaan roikkuu puntissa :D

Lauantaina menin pihalle pikkuneidin kanssa, kun ukko ja poikanen oli reissussa... tarkotuksena laittaa tuo pienempi kasvimaa valmiiksi ja lannoittaa, mutta kas, löysinkin itteni kaivamasta täysin villiintyneitä ruusupuskia pois päättäen tehdä itelleni kukkamaan just siihen. x) Oishan se ihan kiva taito, että tekis yhden asian kerralla loppuun, mutta toisaalta, mitäpä se haittaa, et on sata ja yks keskeneräsitä hommaa pihalla? Ei mua ainakaan, joten antaa mennä vaan, onpahan ainakin valinnanvaraa, kun menee ulos. :D Maanantaina sain kaivettua kukkamaan puhtaaksi ruusunjuurista, se pitää vielä käydä kerran läpi ja rajata, lisätä multaa sekä lannottaa ja miettiä sit niitä istutettavia, jei :) Kasvimaa, omenapuu ja marjapuskat sai myös kevätlannotteet ja monen monta kottikärryllistä haravointiroskaa kärräsin suulin taakse. Parasta hytötyliikuntaa! 

Ukko rakensi mulle taimihyllyn, koska tarkotus ois esikasvattaa osa tonne kasvimaalle tulevista, tänään laittoi sen tänne sisälle roikkumaan. Kukkakaali itää jo, voi sitä onnistumisen riemua! :D Sen sain istutettua ajoissa ohjeen mukaan, ja ajattelin koittaa kepillä jäätä ja laittaa myös paprikat ja tomaatit kasvamaan _todellakin_ liian myöhäsessä vaiheessa, parisen viikkoa sitten.. Tai lähinnä toi paprika on auttamattomasti liian myöhässä, tomaatti siinä rajoilla.. Mut tuo neidin syntymä sekotti kevään siinä määrin, että en tajunnut niitä aiemmin laittaa.. :P Toisaalta, jos ne ei ehdi kasvaa, niin ei haittaa, ei ne siemenpussit oo kovin kalliita... ja ei ne nyt hirveen montaa viikkoa myöhässä kasvamaan menneet.. Jos tää rakkauden määrä sais ne kasvamaan lyhyemmässä ajassa..?! :D Mies kysyi eilen, et koska ne perunat pitää laittaa, johon totesin että kesäkuun alussa viime vuonna laitettiin.. Vastaus oli, nii  mut ei, entä ne varhaisperunat? Jaa, hällä oli siis semmonen aatos.. totesin sitten, et ne pitäs laittaa NYT. Ja se iso kasvimaa on kääntämättä ja lannottamatta, joten täksi viikoksi kiitettävästi puuhaa, josko sais sit viikonloppuna ekat perunat maahan! Hih, on tää vaan silti niin kivaa. Ja maailman ihaninta syödä kesällä niitä oman maan juttuja, lähiruokaa parhaimmillaan ;)

Eilen piipahdettiin vapputorilla ja sen jälkeen käytiin kävelemässä Kirjurinluodossa ja kurkkimassa tivolissa! Laitteisiin ei vielä onneks tarvi lippuja ostaa, kun naperot niin pieniä :D Sunnuntain kauppareissulta tarttui mukaan PikkuPeikolle traktori-vappupallo ja oi että, kun tuo oli riemuissaan. :D <3 Ollaan herkuteltu simalla (itte tehty, ekaa kertaa ja onnistu :D) ja munkeilla (joo, myönnän, kaupan, ens vuonna teen ite!). Toivottavasti teidänkin vappu sujui hyvin. :)

Pikkukasvimaata levensin viime vuodesta pikkasen nii mahtuu enempi! :D


ja se isompi kasvimaa.... on siitä jo osa käännetty, vielä on vähän hommaa :D

tulevan kukkamaan paikka..
Hih, ukon ja pojan kulkupelit xD

ja taimihylly<3 ihanan rososta, harmaata lautaa ja paksua köyttä, mii laik!

hylly vielä tyhjillään, kun piti heti ottaa kuva :D
ja ps. nyt on jo toukokuu! :o oioi, kohta siis on jo kesäääääää<3

1 kommentti:

  1. Kiva tommonen hylly ;) En ookkaan vilä nähnyt sitä pikkupeikon ilmapalloa ;)

    VastaaPoista